ITPub博客

首页 > Linux操作系统 > Linux操作系统 > IBM 000-730 Exam

IBM 000-730 Exam

原创 Linux操作系统 作者:dsnwryt 时间:2010-05-19 10:27:08 0 删除 编辑

 

  • Exam Number/Code : 000-730
  • Exam Name : DB2 9 Fundamentals
  • Questions and Answers : 127 Q&As
  • Update Time: 2010-04-19
  • 1. Which of the following is the main feature of an OLTP application?
    A. Summarized queries
    B. Granular transactions
    C. Voluminous historical data
    D. Heterogeneous data sources
    Answer: B


    2. Which of the following DB2 tools allows a user to execute an SQL statement and view a graphical representation of
    the access plan?
    A. Task Center
    B. Command Editor
    C. Design Advisor
    D. Command Line Processor
    Answer: B


    3. Which of the following tools is used to view historical information about tasks, database changes, messages, and
    notifications?
    A. Journal
    B. Task Center
    C. Control Center
    D. Activity Monitor
    Answer: A


    4. Which product must be installed on z/OS to allow a COBOL program running on that machine to access data on a
    remote DB2 for z/OS server?
    A. DB2 for z/OS
    B. DB2 Run-Time Client for z/OS
    C. DB2 Connect Enterprise Edition for z/OS
    D. z/OS Application Connectivity to DB2 for z/OS and OS/390
    Answer: A


    5. Which of the following tools can make recommendations for indexes and/or MQTs to improve the performance of
    DB2 applications?
    A. Design Advisor
    B. Visual Explain
    C. Performance Advisor
    D. Configuration Assistant
    D. Configuration Assistant
    Answer: A


    6. Which of the following tools can be used to schedule a backup operation that is to be run every Sunday evening?
    A. Journal
    B. Task Center
    C. Activity Monitor
    D. Command Line Processor
    Answer: B


    7. The following SQL statements were executed in sequence:
    CREATE DISTINCT TYPE salary AS decimal(7,2) WITH COMPARISONS;
    CREATE TABLE staffsalary(empid INT, empsalary salary);
    INSERT INTO staffsalary VALUES (10, 50000);
    INSERT INTO staffsalary VALUES (20, 50000.00);
    UPDATE staffsalary SET empsalary = 60000
    WHERE salary(50000) = empsalary;
    What is the current content of the staffsalary table?
    A. ID | EMPSALARY
    0 | 60000
    20 | 50000.00
    B. ID | EMPSALARY
    10 | 50000.00
    20 | 50000.00
    C. ID | EMPSALARY
    10 | 60000.00
    20 | 60000.00
    D. ID | EMPSALARY
    10 | 60000.00
    20 | 50000.00
    Answer: C


    8. Which of the following is the lowest cost DB2 product that can be legally installed on a Linux server that has 6
    CPUs?
    A. DB2 Express Edition
    B. DB2 Personal Edition
    C. DB2 Workgroup Server Edition
    D. DB2 Enterprise Server Edition
    Answer: D


    9. for which of the following is a data warehouse optimized?
    A. Backup and recovery
    B. Transactions
    C. Security
    D. Queries
    Answer: D


    10. Which of the following is true of an index used to support a UNIQUE constraint?
    A. It must have the UNIQUE attribute.
    B. It cannot be created explicitly by the user.
    C. It must have the UNIQUE and CLUSTER attributes.
    D. It must have the UNIQUE WHERE NOT NULL attribute.
    Answer: A


    11. A DRDA host database resides on a z/OS or an i5/OS system and listens on port 446. The TCP/IP address for
    this system is 19168.10.1 and the TCP/IP host name is myhost. Which of the following commands is required to
    update the local node directory so that a DB2 client can access this DRDA database?
    A. CATALOG TCPIP NODE myhost REMOTE db2srv SERVER 446
    B. CATALOG TCPIP NODE mydb2srv REMOTE myhost SERVER 446
    C. CATALOG TCPIP NODE myhost REMOTE db2srv SERVER 192.168.10.1
    D. CATALOG TCPIP NODE mydb2srv REMOTE myhost SERVER 192.168.10.1
    Answer: B


    12. Which of the following tools allows a user to create and debug a SQL stored procedure?
    A. Control Center
    B. Development Center
    C. Data Studio
    D. Stored Procedure Builder
    Answer: C


    13. Which of the following is NOT true about XML columns?
    A. Data can be retrieved by SQL.
    B. Data can be retrieved by XQuery or XPath.
    C. XML columns must be altered to accommodate additional parent and child relationships.
    D. Access to any portion of an XML document can be direct, without reading the whole document.
    Answer: C


    14. Which of the following DB2 products are required on an iSeries or System i server to enable an application running
    on that server to retrieve data from a DB2 database on a Linux server?
    A. DB2 for i
    B. DB2 Runtime Client
    C. DB2 Connect Enterprise Edition
    D. DB2 for i SQL Development Kit
    Answer: A


    15. Which of the following is a typical data warehouse query?
    A. What is this customers address?
    B. Does this customer have any unpaid bills?
    C. What is the balance in this customers account?
    D. What are the total sales for each of the last 6 months?
    Answer: D


    16. Which of the following is the lowest cost DB2 product that can be legally installed on an AIX server?
    A. DB2 Express Edition
    B. DB2 Personal Edition
    C. DB2 Workgroup Server Edition
    D. DB2 Enterprise Server Edition
    Answer: C


    17. Given the following two tables:
    TAB1
    C1 C2
    __ __________
    1 Antarctica
    2 Africa
    3 Asia
    4 Australia
    TAB2
    CX CY
    __ _____________
    5 Europe
    6 North America
    7 South America
    Which of the following SQL statements will insert all rows found in table TAB2 into table TAB1?
    A. INSERT INTO tab1 SELECT cx, cy FROM tab2
    B. INSERT INTO tab1 VALUES (tab2.cx, tab2.cy)
    C. INSERT INTO tab1 VALUES (SELECT cx, cy FROM tab2)
    D. INSERT INTO tab1 (c1, c2) VALUES (SELECT cx, cy FROM tab2)
    Answer: A


    18. Which of the following describes the age of the data in an OLTP system?
    A. Current
    B. Projected
    C. Historical
    D. Current and projected
    Answer: A


    19. Which tool must be used to analyze all of the database operations performed by an application against a DB2 for i
    database?
    A. Visual Explain
    B. Activity Monitor
    C. SQL Performance Monitor
    D. DB2 Performance Monitor
    Answer: C


    20. A UDT is a data type which _____.
    A. must contain unique values.
    B. cannot be CAST to other data types.
    C. is created using the CREATE TYPE command.
    D. contains a value that was automatically calculated from values in other columns.
    Answer: C

    来自 “ ITPUB博客 ” ,链接:https://blog.itpub.net/23867001/viewspace-663081/ ,如需转载,请注明出处,否则将追究法律责任。

    上一篇: Hitachi HH0-270 Exam
    下一篇: IBM 000-974 Exam
    请登录后发表评论 登录
    全部评论

    注册时间:2010-05-07

    • 博文量
      31
    • 访问量
      44939